Toate informatiile despre permisul de conducere explicate pas cu pas.

Vezi ce acte ai nevoie pentru a obtine un permis de conducere.

 

Daca vrei sa urmezi cursurile scolii de soferi Perfect Auto Vyo Bucuresti iti oferim un ghid complet cu toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine permisul de conducere dorit.
Vezi mai jos tot ce trebuie sa faci.

1. Inscriere la scoala de soferi (cursurile se efectueaza intr-o perioada de minim 12 saptamani si maxim 1 an de la data inscrierii):

– avans 300 lei;
– act de identitate;
– aviz psihologic;
– fisa medicala; Policlinici autorizate
– cazier judiciar cu mentiunea „EXAMEN AUTO”;

in cazul cetatenilor straini (dupa caz):

– declaratie notariala din care sa rezulte ca nu posedă un alt permis de conducere national eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat;

– copia tradusa si legalizata a permisului de conducere;

2. Cursurile dureaza minim 12 saptamani. Se efectueaza 24 de ore de instruire teoretica si 30 de ore de instruire practica grupate in 15 lectii a cate 2 ore didactice (ora didactica = 50 min; o lectie = 100 minute ).

3. Prima lectie de conducere se stabileste in functie de programul dumneavostra si de locul in care va este comod sa va intalniti cu instructorul auto. La finalul unei lectii se hotaraste data , ora si locul intalnirii pentru urmatoarea lectie.

4. Din 4 in 4 lectii, cursantul achita diferenta de pret, in 3 rate stabilite.

5. La absolvirea scolii (Scoala este valabila 1 an de la data la care se efectueaza ultima lectie practica) se testeaza cunostintele teoretice ale fiecarui elev si daca acesta obtine peste 22 de puncte intra in posesia dosarului pe care apoi il depune la politie.

6. Dosarele se depun personal la DRPCIV cu sediul in : Soseaua Pipera, Nr. 49. vezi harta

Pentru Bucuresti la etajul 1 – program : luni, miercuri, joi si vineri 07:00 – 15:00, marti – 07:00 – 19.00;

Pentru Ilfov la parter – program : luni si marti 08.00 – 14.30;

ATENTIE!!! Sa fiti pregatiti la politie veti face si poza pentru permisul de conducere.

7. Depunerea dosarului:
– Persoana care solicita examinarea se prezinta cu dosarul de examinare si actul de identitate, in vederea inregistrarii si preluarii imaginii foto, pentru Bucuresti la etajul 1, ghiseele 1 – 8 si pentru Ilfov la parter.  Dupa efectuarea inregistrarii, candidatul sustine examenul teoretic in salile de examen aflate la etajul 1 in Sos. Pipera nr.49, dureaza 30 de minute si sunt declarati admisi cei care obtin minim 22 DE PUNCTE din 26.veti sustine examenul teoretic (sala) pe loc, acesta dureaza 30 de minute pentru categoria B si sunt declarati admisi cei care obtin minim 22 DE PUNCTE din 26 iar pentru categoria A si A1 dureaza 20 minute si sunt declarati admisi cei care obtin minim 17 puncte din 20;

8. Candidatul declarat ADMIS (minim 22 din 26) se va prezenta la ghiseul 10 in vederea programarii la proba practica.

Examinarea la proba practica in traseu se desfasoara in:

  • zona Bld. Bucurestii Noi – Sos.Chitilei, apelul candidatilor se face la ora 07.30 in fata fostului Teatru Masca (intersectia Bld.Bucurestii Noi cu Str.Nuvelei,   Sector 1);
  • zona Parcul Carol, apelul candidatilor se face la ora 08.00  la intrarea in Parcul Carol, Sector 4;
  • zona statiei de Metrou Republica – Bld.Basarabiei, apelul candidatilor se face la ora 07.30 in parcarea din fata Portii 1 Faur, Sectorul 3.

Anuntati SCOALA de soferi care este data examenului pentru a va rezerva masina (se achita o taxa examen) .

9. La data programata, candidatul se prezinta la locul si ora comunicate de catre lucratorul de la ghiseul de programari si inscrise in dosarul de examinare, avand asupra sa actul de identitate si dosarul de examinare.

10. După susţinerea probei practice, candidatul ADMIS se poate prezenta pentru ridicarea permisului in Soseaua Pipera, Nr. 49 la ghişeul 15, cu actul de identitate, în următoarea zi lucrătoare, după ora 12:00.

11. Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică se poate prezenta în vederea înregistrării pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile dar nu mai tarziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, la ghişeele 1 – 8, sau ghișeul de inregistrare situat la intrarea in sala de examen, cu actul de identitate, dosarul de examen .

12.Candidatul declarat ADMIS la proba teoretica si RESPINS la proba practică poate fi    programat pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile dar nu mai tarziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, cu prezentarea dosarului de examinare și a dovezii care atestă efectuarea a cel puţin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată. Modelul dovezii este prevăzut în anexa nr. 9 din OMAI nr. 268/2010.

Va dorim mult succes!!!